Laman

Selasa, 29 November 2016

Dongeng cindelaras versi bahasa Albania

Dongeng cindelaras versi bahasa Albania


Raden Putra është mbret Janggala. Ai ishte i shoqëruar nga një bashkëshorte e një lloji dhe të bukur një konkubina-së. Megjithatë, konkubinë e Mbretit Raden Putra ka xhelozi dhe zili ndaj mbretëreshës. Ai është një plan i keq për perandoreshës. "Me sa duket, unë u bë Perandoresha. Unë kisha për të gjetur një mënyrë për të hequr qafe e mbretëreshës ", mendoi ai.Konkubina e mbretit, kurdisi një komplot me një mjek mbretërore. Ai pretendonte për dhimbje të forta. Mjeku mbretërore thirri menjëherë. Ilaç tha se dikush kishte vënë helm në pije princeshë. "Njeriu ishte askush tjetër përveç vetë mbretëreshës Mbretit", tha mjeku. Baba jetë i zemëruar për të dëgjuar shpjegimin e mjekut mbretërore. Ai menjëherë urdhëroi patihnya për shkatërrimin bashkëshorte në pyll.

Veziri i madh menjëherë solli Perandoresha që ishte shtatzënë atë në shkretëtirë. Por, Patih mençur nuk do ta vrasin atë. Me sa duket Patih tashmë e dini, konkubinën e qëllime të këqija mbretit. "Z. vajza mos u shqetësoni, unë do të raportojë mbretit se princesha ka qenë një shërbëtor për të vrarë", tha Duka. Për mashtrim mbretin, duka i lyer me shpatën e tij me gjakun e lepujt janë kapur. Mbajnë mbretin kënaqur kur duka i raporteve se ai kishte vrarë Empress.

Pas disa muajve të qenit në pyll, një fëmijë i lindur Empress. Foshnja iu dha emri Cindelaras. Cindelaras rritet në një fëmijë i cili është i zgjuar dhe i bukur. Që nga fëmijëria ai kishte qenë miq me kafshët pyjore-banesa. Një ditë, kur ajo ishte duke luajtur, një gjeraqinë ra një vezë. "Hmm, shqiponja ishte e mirë. Ai qëllimisht japin vezë për mua. "Pas tre javësh, vezë kurdisje. Cindelaras zell mban chicks. Chicks rritet në një të mirë karin e fortë. Por nuk ishte një gjë e çuditshme. Tingujt e llomotitur Roosters ishte me të vërtetë e mahnitshme! "Kukuruyuk ... zoti Cindelaras, shtëpia e tij në mes të xhunglës, çatinë e gjethe palme, atit të tij Raden Putra ..."

Cindelaras ishte i habitur për të dëgjuar pula këndon dhe menjëherë tregoi nënën e tij. Më pas, nëna e Cindelaras tregojnë origjinën e pse ata ishin në pyll. Dëgjimi historinë e nënës, Cindelaras vendosur për të shkuar në pallatin dhe e vë konkubinat e mbretit keqes. Duke lejuar nënën e tij, Cindelaras shkojnë në pallatin shoqëruar nga një gjel. Kur gjatë ka disa njerëz të cilët janë të rrezikojnë pulë. Cindelaras pastaj thirri me pulë penyabung. "Come on, nëse guxoj, pule adulah jantanmu me mish pule tim," sfiduar ajo. "Të gjithë të drejtë," u përgjigj Cindelaras. Kur vuri përballë, rezulton Cindelaras luftën gjel gallantly dhe në një kohë të shkurtër, ai mund të mundë kundërshtarin e tij. Pas disa herë vuri përballë, Cindelaras pule pamposhtur. Pule ishte me të vërtetë e vështirë.

Lajmet rreth madhështisë së Cindelaras pule të përhapet me shpejtësi. Raden Putra ishte lajmi. Pastaj, Raden Putra kërkoi hulubalangnya të ftojë Cindelaras. "Shërbëtori përballet Shkëlqesi," tha Cindelaras edukatë. "Djali është i bukur dhe inteligjente, duket se ai nuk është një pasardhës i vulgut," mendoi mbreti. Chicken Cindelaras vuri përballë me pule Raden Putra me një kusht, nëse Cindelaras pule humbur, atëherë ai ishte i gatshëm kokën e tij copëtuar off, por në qoftë se ju fitoni, atëherë gjysmën e pasurisë së pulave Raden Putra përkasin Cindelaras.

Dy pula u luftuan gallantly. Por, në një kohë të shkurtër, Cindelaras pule pule pushtuar Mbretin. Audienca brohoritën dhe brohorisnin Cindelaras pulë. "Mirë Unë e pranoj humbjen. Unë do të mbaj premtimin tim. Por kush je ti, i ri? "Mbreti i tha: Raden Putra. Cindelaras menjëherë vendosur të tilla si duke pëshpëritur diçka në pulë e tij. Jo se sa kohë pula dukej menjëherë. "Kukuruyuk ... zoti Cindelaras, shtëpia e tij në mes të xhunglës, kulmi i gjethe palme, babai i tij Raden Putra ...", këndoi gjeli në mënyrë të përsëritur. Raden Putra befasuar Cindelaras karin llomotitur. "A është e vërtetë?" I pyetur mbretin në habi. "Po Baba, emri Cindelaras shërbëtori, shërbëtori i perandoreshës së nënën e mbretit".

Në të njëjtën kohë, veziri i madh menjëherë ballafaqohet dhe komunikuar të gjitha ngjarjet që në fakt kanë ndodhur në bashkëshorte. "Unë e kam bërë një gabim", tha Mbreti Raden Putra. "Unë do të ju jap një dënim të vetëm për zonjës sime", ka thënë mbreti në një tërbim. Pastaj, konkubina Raden Putra u internua në pyll. Raden Putra menjëherë përqafoi atë dhe kërkoi falje për gabimet e tij pas kësaj, Raden Putra dhe komandantët u kap menjëherë bashkëshorte në pyll .. Së fundi Raden Putra, perandoresha dhe Cindelaras mund të rigrupohen. Pas Raden Putra vdiq, Cindelaras të marrë vendin e babait të tij. Ai e sundoi vendin e tij në mënyrë të drejtë dhe me mençuri.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar