Laman

Selasa, 29 November 2016

Dongeng cindelaras versi bahasa Bulgaria

Dongeng cindelaras versi bahasa Bulgaria


Raden Putra е цар Janggala. Той бе придружен от съпругата на един вид и наложница е красива. Въпреки това, наложница King Raden Путра има ревност и завист към кралицата. Той е лош план на императрицата. "Предполага се, че става императрица. Трябваше да намери начин да се отървем от кралицата, "помисли си той.Наложница на царя, заговорничи с кралски лекар. Той се престори, че силна болка. Царският лекар веднага повика. Лечителят каза, че някой беше сложил отрова в принцеса напитка. "Мъжът е бил никой друг освен себе си на кралица краля", каза лекарят. Sire бъде ядосан, за да чуе обяснението на кралския лекар. Той веднага нареди patihnya да се разпорежда консорт до гората.

Великият везир веднага донесе императрицата, който е бременна то в пустинята. Но, patih мъдър, че няма да го убие. Очевидно patih вече знаете лоши намерения царската наложница. "Г-н дъщеря да не се тревожи, аз ще докладва на царя, че принцесата е била слуга, за да убие", каза херцогът. За да подвежда цар, херцогът на размаже меча си с кръвта на зайци са били заловени. Имайте цар доволни, когато херцогът на съобщения, че той е убил императрицата.

След няколко месеца, че са в гората, дете, родено императрица. Бебето е дадено името Cindelaras. Cindelaras растат в едно дете, което е умен и красив. От детството, че е бил приятел с животните от гората жилище. Един ден, когато той играеше, ястреб пусна едно яйце. "Хм, орелът беше добро. Той съзнателно даде яйца с мен. "След три седмици, яйцата се излюпват. Cindelaras старателно поддържа пилета. Пилетата се превърнат в един петел хубав и силен. Но имаше една странност. Звукът на кукурига петли беше наистина невероятно! "Kukuruyuk ... господарят Cindelaras, къщата му в средата на джунглата, на покрива на палмови листа, баща му Raden Путра ..."

Cindelaras е изумен да чуя кукуригането пилетата и веднага показа на майка си. След това, на майка Cindelaras разказват за произхода на защо те са били в гората. Изслушване история на майката, Cindelaras решен да отиде в двореца и да изложи зло царски наложници. След като позволи на майка си, Cindelaras отиват в двореца придружен от петел. Когато в хода има някои хора, които рискуват пиле. Cindelaras после свикват от penyabung пилето. "Хайде, ако смееш, пиле adulah jantanmu с моето пиле," се справи тя. "Добре," отговори Cindelaras. Когато костилка, тя се превръща Cindelaras петел борба галантно и за кратко време, той може да победи съперника си. След няколко пъти костилка, пилешки Cindelaras без загуба. Пилето беше наистина труден.

Новини за величието на пилешки Cindelaras разпространява бързо. Raden Путра беше новината. След това, Raden Путра hulubalangnya помолен да покани Cindelaras. "Слуга изправена Превъзходителство", каза Cindelaras учтиво. "Момчето е красив и интелигентен, изглежда, той не е потомък на тълпата", помисли си царят. Пиле Cindelaras костилка с пиле Raden Путра с едно условие, ако Cindelaras пилешките губят след това той е готов главата му отрязана, но ако спечелите след това половината от богатството на пилето Raden Путра принадлежат Cindelaras.

Две пилета са се водили галантно. Но в един кратък период от време, пиле пилешки Cindelaras завладели краля. Публиката избухна в аплодисменти и избухна в аплодисменти Cindelaras пиле. "Добре съм се признае за победен. Аз ще спазя обещанието си. Но кой сте вие, млади човече? "На въпрос на крал Raden Путра. Cindelaras веднага наведе такива като шепнеше нещо в неговата пиле. Не колко дълго пилето веднага звучеше. "Kukuruyuk ... господарят Cindelaras, къщата му в средата на джунглата, на покрива на палмови листа, баща му Raden Путра ...", петелът пропя многократно. Raden Путра изненадан Cindelaras петел кукуригане. "Вярно ли е?" На въпроса на царя от учудване. "Да, господарю, име Cindelaras слуга, слуга на императрицата на царската майка."

В същото време, великият везир веднага изложение и комуникация на всички събития, които са възникнали в съпруга. "Аз съм направил грешка", каза Кинг Raden Putra. "Аз ще ви дам един справедливо наказание на господарката", каза царят в ярост. След това, наложница Raden Putra е заточен в гората. Raden Путра веднага го прегърна и се извини за грешките му след това, Raden Путра и командири са били своевременно качват консорт в гората .. Накрая Raden Путра, императрица и Cindelaras могат да се прегрупират. След Raden Путра починал, Cindelaras заемат мястото на баща си. Той управлява страната си справедливо и разумно.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar