Laman

Selasa, 29 November 2016

Dongeng cindelaras versi bahasa Bosnia

Dongeng cindelaras versi bahasa Bosnia


Raden Putra je kralj Janggala. On je u pratnji supruga koji se i konkubina je prekrasan. Međutim, konkubina kralja Raden Putra ima ljubomore i zavisti prema kraljici. On je loš plan za carica. "Navodno, postao sam carica. Morao sam pronaći način da se riješi kraljice ", mislio je on.Konkubina kralja, urotila sa kraljevski liječnik. On se pretvarao da jake bolove. Kraljevski liječnik odmah pozvan. Iscelitelja je rekao da je neko stavio otrov u princezu piće. "Čovek je bio niko drugi nego kraljica kralja sebe", rekao je liječnik. Sire biti ljut da čujemo objašnjenje kraljevskog liječnika. On je odmah naredio patihnya raspolagati Consort u šumu.

Veliki vezir je odmah doveo carica koja je bila trudna ga u divljinu. Ali, Patih mudro ne bi ga ubiti. Izgleda da je Patih već znaju loše namjere kralja konkubina. "Gospodin kćer ne brini, ja ću prijaviti kralju da je princeza je bio sluga da ubiju", rekao je vojvoda. Da prevari kralj, vojvoda od razmazivanja mač krvlju kunića zarobljeno. Imajte kralj zadovoljan kada je vojvoda izvještaja da je ubio carica.

Nakon nekoliko mjeseci bio u šumi, dijete rođeno carica. Beba je dobila ime Cindelaras. Cindelaras prerasti u dijete koje je pametan i zgodan. Od djetinjstva je bio prijatelj sa životinjama šuma-stana. Jednog dana, kada je igra, jastreb pao jaje. "Hmm, orao je bio dobar. On je namjerno daju jaja sa mnom. "Nakon tri tjedna, jaja otvor. Cindelaras marljivo održava ribe. Ribe izraste u penis lijep i jak. Ali, postojao je jedan kuriozitet. Zvuk kukurikanje petlova je zaista neverovatno! "Kukuruyuk ... lord Cindelaras, njegove kuće usred džungle, krov palminog lišća, njegov otac Raden Putra ..."

Cindelaras je bio zapanjen da čuje kukurikanje pilića i odmah je pokazao svoju majku. Zatim, majka Cindelaras prepričavati poreklo zašto su bili u šumi. Sluh priča majke, Cindelaras utvrđeno da ode u palatu i izložiti konkubine zla kralja. Nakon što je dozvoljeno njegova majka, Cindelaras ići u dvorac u pratnji petla. Kada u Naravno, postoje neki ljudi koji su rizikuje piletinu. Cindelaras zatim pozvan od strane penyabung piletinu. "Hajde, ako se usuđujete, piletina adulah jantanmu sa piletinom", izazvao je ona. "U redu", odgovorio Cindelaras. Kada koštice, ispada Cindelaras petla borba galantno i za kratko vrijeme, on može da pobedi svog protivnika. Nakon nekoliko puta bez koštica, piletina Cindelaras bez poraza. Piletina je zaista teško.

Vijesti o veličini piletine Cindelaras šire brzo. Raden Putra je vijest. Zatim, Raden Putra zatražio hulubalangnya da pozove Cindelaras. "Sluga suočava ekselencija", rekao je Cindelaras učtivo. "Dječak je zgodan i inteligentan, čini se da nije potomak rulje", mislio je kralj. Piletina Cindelaras koštice sa piletinom Raden Putra sa jednim uslovom, ako piletinu Cindelaras izgubi onda je bio spreman glavu sjeckani off, ali ako onda osvojiti pola bogatstva piletine Raden Putra pripadaju Cindelaras.

Dva pilića su galantno borili. Ali, u kratkom vremenu, piletina piletina Cindelaras osvojio kralja. Publika navijali i bodrili Cindelaras piletinu. "U redu, priznajem poraz. Ja ću zadržati svoje obećanje. Ali, ko si ti, mladiću? ", Upitao je kralj Raden Putra. Cindelaras odmah savijena kao što šapuće nešto u njegovo pile. Ne koliko piletinu odmah zvučalo. "Kukuruyuk ... lord Cindelaras, njegove kuće usred džungle, krov palminog lišća, njegov otac Raden Putra ..." petla gomila puta. Raden Putra iznenađen Cindelaras kurac kukurikanje. "Je li to istina?", Upitao je kralj u čuđenje. "Da Gospodine, ime Cindelaras sluga, sluga carica kralja majka."

U isto vrijeme, veliki vezir odmah okrenuti i komunikaciju sve događaje koji zapravo dogodila u supruga. "Ja sam napravio grešku", rekao je kralj Raden Putra. "Ja ću vam dati samo kazna na moja ljubavnica", rekao je kralj u bijes. Zatim, konkubina Raden Putra je prognan u šumu. Raden Putra ga je odmah zagrlila i izvinio za svoje greške Nakon toga, Raden Putra i komandanti su odmah izabrali Consort u šumu .. Konačno Raden Putra, carica i Cindelaras mogu pregrupisati. Nakon Raden Putra je umro, Cindelaras preuzme mjesto svog oca. On je svoju zemlju pošteno i mudro vladao.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar