Laman

Rabu, 14 Desember 2016

Dongeng pinokio dalam bahasa Bosnia

Dongeng pinokio dalam bahasa Bosnia


Uz prije vremena, u malom gradu, bilo je radnja lutka za kavu čiji deda zove Geppetto. On je dijete lutka je rekao: "Kako divno ovo slatka mala lutka."

Jedan dan nakon što je deda konačno napravio lutku šapnuo "Kad bih imao sina bilo bi sjajno". Tako, čudo se dogodilo. "Dobar dan, tata." Lutka okrenuo se kao ljudsko i govorio i početi hodanje. U prvi put je šokiran što se dogodilo. Ali nakon toga je bilo jako sretan. Djed je rekao, "Hvala Bogu, od sada će biti moj sin. Ja ću vam dati ime. Najbolji je Pinokio. "" Zato što si pametan dečko, vi ćete početi da idu u školu sutra! "

Sljedećeg jutra, deda Geppetto prodala odeću i sa tim novcem je kupio Pinocchio je bukvar. "Možete naučiti da iz ove knjige. To je dobro za tebe Pinokio! "" Hvala ti, tata. Ja ću ići u školu, i naporno. "" Pazite! ", Rekao je djed.

Ali kada Pinocchio išao u školu on suprotno, on je otišao u drugom pravcu onda vidio glas škole ", Drum, dum, dum, dum." On je bio znatiželjan o tome i želi da ide unutra. Ali on nije imao dovoljno novca. Pinocchio zatim prodao svoj bukvar, kupi kartu sa novcem i ići unutra. U predstavi šatoru, lutka djevojka bi opkoljenom vojnika mačeve. "Pogledaj! Sve zlo vojnika.

"Pinocchio je fazi, i pada marioneta vojnika. Rope je imao slomljena lutka i lutke pao. Vlasnik naljutio odmah pokušali da uhvate Pinocchio i da će ga baciti u vatru. "Zao mi je. Da sam je spaljeno, žao mi je stari papa ", rekao je Pinokio. Pinocchio tako uplašen. On je rekao: "Obećao sam da papa da učenje u školi marljivo. Molim te, oprosti mi! "Vlasnik osjetio tako tužno, a onda mu dati nekoliko novčića. "Samo idi i koristiti taj novac za kupovinu lekciju knjige.", Rekao je vlasnik predstave.

Zatim Pinocchio je da kupi knjigu. Ali na putu, Fox i Cat vidio situaciju. Oni su bili iznenađeni prijateljski Pinocchio. "Dobar dan, dobro Pinocchio. Ako je povećan tvoje zlato, sigurno bi tvoj otac srećni ?! "

Kako da dodam ovo zlato novac? "Na pitanje Pinokio. "Polako .... Možete ga staviti pod Magic Tree. Onda idi na spavanje, pa kad se probudite, drvo će uroditi plodom, uključujući mnogo novca. "Onda Pinokio u pratnji Fox i Cat, uložio novac pod zlato u magičnom stablu. Kada je Pinokio je počeo da se nap. Lisice i mačke kopaju zlato i objesiti ga na drvetu Pinokio, onda su ga prevari i samo je otišao.

"Molim te ... .." Plakala Pinokio, kada se probudio i otkrio da je visio na drvetu. Boginja, koji su vidjeli stanje Pinokio, poslao orla da mu pomogne. Eagle doveo Pinocchio sa svojim kljunom, i odveli ga u sobu u kojoj je Boginja čekali. Goddess uspavati Pinocchio u krevet i dao mu lijek.

Pa, je ovaj lek onda bi bolje uskoro. Nakon toga je on vratio u boginje i on je rekao: "Bolje je umrijeti nego piti gorak lijek." Pinokio je nastavio da odbije. Konačno Goddess postao ljut, "Plaketa plaketu!" On je ošamario. Onda je došao četiri zečevi koji su nosili kovčeg. Pinocchio iznenađeni, on brzo popio gorku medicinu. "Pinokio, zašto ne odeš školu?", Pitao je Boginja. "Hmm .. na putu, prodao sam moje knjige siromašnoj djeci koja gladi i kupio kruh za njega. Zbog toga nisam mogao ići u školu .... "Odjednom" syuut "Pinokio nos počeo da izdužiti. "Pinokio!" Ako laže, nos će se protezati sve do neba. "" Žao mi je. Neću više lagati. "Pinokio izvinio. Goddess se nasmejao, i naredio detlić birajući Pinocchio nos, vratiti se u svoj prvobitni oblik. "Vrati se u kuću, i učenje u školu!"

Artikel sebelumnya :
Obat rematik di apotik

Tidak ada komentar:

Posting Komentar